online marketing

Má portál navolnenoze.cz smysl?

Je to asi 8 měsíců, co jsem se rozmýšlel nad tím, zda se jako člověk toho času na volné noze registrovat na portál www.navolnenoze.cz, tedy na web, který sdružuje lidi, kteří pracují na živnost sami na sebe a to z různých oborů od IT po malíře pokojů. Pročítal jsem různá fóra, doporučení od lidí, kteří zde již registrovaní jsou apod. Registrace stojí něco kolem 2800 Kč ročně, takže jsem samozřejmě za své peníze chtěl i nějaký ten výsledek.

Před tím, než jsem se zde registroval, jsem zkoušel roční účast na poptávkovém portálu epoptávka.cz, který ambiciózně garantoval 100% získání zakázky. Zaplatil jsem tedy příspěvek, ale výsledek nebyl žádný. Samozřejmě nabídky na kalkulace chodily, ale nidky nebylo odpovězeno. Stejné zkušenosti si lze ověřit i na googlu, takže touto cestou bych se již nevydával.

No a zpět k navolnénoze.cz. Investice vynaložená do zapojení se do tohoto systému se mi minimálně vrátila, takže hodnotím velmi kladně. Zakázky z portálu, resp. od přímého zákazníka chodí, ne tak často, ale chodí a většinou se i dohodneme a velmi příjemně vnímám i možnost zadání zpětných vazeb od klienta. Na tom se vlastně snažím budovat i strategii získávání zakázek, protože snad v každém oboru platí, že tou nejlepší reklamou je spokojený zákazník, takže když je možnost, proč si o hodnocení neříci a nedat tak dalším potenciálním klientům najevo, že s mou prací a přístupem k práci jsou klienti spokojeni? Při procházení dalších profilů jsem si ale všiml, že ne všichni toto dělají, což je škoda, především pro ně a lehčí práce poté pro mě nebo obecně pro ty, kteří jdou stejným směrem a červených hvězdiček u svého profilu mají více.

Takže pokud jste aktuálně na stejném bodu jako já před pár měsíci, tedy již jste některé placené profily zkusili, ale nic to nepřineslo. Registrace navolnenoze.cz nejsou rozhodně vyhozené peníze a minimálně se Vám investice vrátí. Tedy já osobně doporučuji a říkám, jděte do toho:-)

Máte stejné nebo podobné zkušenosti nebo třeba úplně opačné? Podělte se se zkušenostmi pod tímto postem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *