online marketing, podnikání, seo, social media

Školení základů email marketingu za námi

Ve středu 20. března jsem školil základy email marketingu pro začátečníky a posluchače, kteří chtějí email marketing zařadit do svého marketing mixu, ale neví jak a přitom nemají tak velký rozpočet na externí správu online marketingových aktivit.

Školení bylo druhým dílem z komplexního cyklu školení online marketingu inhouse (Od webu po nákup bannerových kampaní) v rámci projektu Podpora podnikání ve Viva Ostrava.

Posluchači se dozvěděli naprosté začátky při tvrobě emailingových kampaní, jakými jsou třeba jaká je maximální doporučená šířka emailu, jaké formy emailu existuje, jaké jsou úspěšné mailingové kampaně a proč, ale hovořili jsme také o pokročilejších tématech, jakými může být monitorování prokliků z emailu vedoucích na web v rámci Google Analytics.

Rovněž jsem představil skvělý online nástroj pro správu a rozsev emailových kampaní Mailchimp, jako výtečný nástroj, který je do určitého objemu zdarma. V Mailchimp-u jsme si ukázali kompletní konfiguraci emailové kampaně od založení seznamů, přes konfiguraci kampaně samotné a různá nastavení jakými jsou personalizace emailů, volba grafických šablon i import vlastního html kódu, přes sledování prokliků v Analytics. Mailchimp je skvělý nástroj pro následné monitorování úspěšnosti emailové kampaně, je možné zde sledovat, kdo email otevřel a kdo ne, ale tato metrika má svá omezení, takže jsme si vysvětlili, jak to ve skutečnosti je a celé funguje.

Dalším dílem ze zmíněného seriálu budou základy správy sociálních sítí se zaměřením na to, jakým stylem je dobré komunikaci vést, kdo je a kdo není na sociálních sítích konkurence, jak je měřit a samozřejmě nebudou chybět ukázky úspěšných i neúspěšných stránek v akci. Termín dalšího školení je 17. dubna od 18.00 hod. ve Vivě (event akce: https://www.facebook.com/events/417423001684337/).