online marketing, práce, social media

Jak na záložku na Facebooku

Protože jsem potřeboval rychle udělat záložku na Facebooku a poslední jsem tvořil ještě za starých pravidel, kdy bylo možné v rámci FBML vkládat html kód rovnou na Facebook, rozhodl jsem se podělit se o tento postup. Třeba se někomu bude také hodit.

1/ Vytvoření obsahu stránky v html

Na úvod si nejprve vytvořte vlastní html stránku, kterou chcete na facebooku vložit jako aplikaci. Šířka stránky může být buďto  520px nebo 810px. Stránku tvořte klasicky tak, jak jste zvyklí, tedy vč. css stylů, apod.

2/ Vytvoření facebook aplikace

Jakmile budete mít html stránku vytvořenou, nahrajte ji na vaše ftp. Poté zavolejte adresu https://developers.facebook.com/apps. Zde, za předpokladu, že již máte developer účet, vytvořit novou aplikaci kliknutím na tlačítko Vytvořit novou aplikaci, v pravém horním rohu. Poté se Vám zobrazí formulář pro nastavení nové aplikace.

Zde vyplňte:

Základní informace asi není třeba popisovat, jedná se o obecná nastavení aplikace.

Dále jděte na oddělení: Vyberte způsob, jakým se bude aplikace integrovat do Facebooku. Zde Aplikace na Facebooku -> Canvas URL a secure Canvas URL: zde vyplňte url, kde je vaše html stránka uložena (secure použijte https://)

Dále Panel aplikace: Page Tab Name: jméno aplikace, Page Tab URL a secure Page Tab URL vyplňte shodně jako Canvas URL. Pokud chcete, aby na Vaší Facebook stránce nebyl vidět jako odkaz jen zástupný symbol, ale logo, obrázek, apod., zde si jej právě zvolíte a pod touto možností zvolte šířku stránky. A Facebook aplikaci máte hotovou.

3/ Přidání aplikace na Facebook stránku

V prohlížeči zadejte tuto URL: https://www.facebook.com/dialog/pagetab?app_id=YOUR_APP_ID&next=YOUR_URL  .

Místo YOUR_APP_ID vložte id Vaší nové aplikace (najdete jej v nastavení aplikace) a dále na konce zadejte místo YOUR_URL url adresu, kde je uložena html stránka.

Potvrďte a nyní se zobrazí výběrový box, kde si můžete zvolit, na jaké stránce se má nová záložka s aplikací objevit.

A je to:-)

Doufám, že Vám bude tento stručný postup k užitku.

Ukázka takovéto jednoduché záložky je např. zde: http://www.facebook.com/vitkovicetours/app_503314093018011

Potřebujete také vytvořit vlastní unikátní záložku na Facebook stránce? Kontaktujte mě.

Upozornění: Záložka vyžaduje, aby html stránka byla umístěna na doméně s SSL certifikátem. Nebude-li tomu tak, některým fanouškům se záložka vůbec nezobrazí! Má doména SSL certifikát má a mohu tedy garantovat plnou funkčnost záložek. V případě potřeby pronájmu je možné se na mě obrátit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *