obecné ze života, práce

Večer plný kontaktů aneb moje první večeře BforB

Včera, tj. 21/06/2012, jsem byl pozván na večeři ostravských podnikatelů v rámci klubů BforB (Breakfast for Business). Jedná se o kluby po celé ČR, které sdružují podnikatele z různých oborů k pravidelnému setkávání se a tvoření kontaktů a obchodních vazeb. V Ostravě jsou tyto kluby tři a zrovna včera pořádaly společně neformální večeři, kde bylo možné, aby si člen klubu přizval i svého hosta a tak jsem se zde ocitl i já:-)

Večer byl pořádán ve velmi vkusném prostředí ostravského vinného centra v Přívoze, ani jsem o takovémto místě nevěděl, takže alespoň mám další tip, kam zajít. Nicméně zpět k večeru. Účast byla hojná, odhadem zde bylo cca 60 podnikatelů od lektorů jazyka, osobnostních kaučů, zástupců realitních kanceláří a reklamek, až po finanční poradce. Pro mě tedy ideální místo pro získání nových kontaktů a potenciálních zákazníků.

Večer probíhal volně s mírnou organizací, samozřejmě přijít do cizího prostředí, kde téměř nikoho neznáte a máte se seznamovat není lehká věc, takže pořadatel vyhlásil hned dvě networkingové soutěže. První byla získat co nejvíce vizitek a druhá vyhrát co nejvíce žetonů v ruletě. Musím uznat, že obě soutěže byly velmi zábavné a postupem času (i po ochutnávkách výborných vín) pomalu ostych opadal a vizitky se začaly hrnout:-) Za večer jsem získal něco přes 20 vizitek z čehož 4 kontakty na potenciální zákazníky, kteří projevili zájem o mé služby SEO a online marketingu. Pokud jste o těchto networkingových večírcích a snídaních již slyšeli a zvažujete účast, neváhejte a zkuste to. Nemusíte hned hradit roční příspěvek, ale je možné klub 2x navštívit za částku zhruba 200 Kč za snídani, ale tyto finance (jak jednorázové, tak roční příspěvek), se Vám vrátí formou dobrých a kvalitní kontaktů. Já osobně mohu doporučit a ze včerejšího večera jsem si odnesl velmi dobré pocity.

Pokud byste snad někdo potřeboval kontakt na organizátora BforB v Ostravě, klidně napište a dodám.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *