obecné ze života

Angličtina 4x rychleji, aneb intenzivní kurz angliny

Tak včera jsem dokončil můj intenzivní kurz angličtiny revoluční Callanovou metodou v jazykové škole All English. Rozhodl jsem se o této zkušenosti napsat, abych tak pomohl těm, kteří se rozhodují si kurz zaplatit. Zaměření mého kurzu byla obecná angličtina a zdokonalení se v užívání minulých i budoucích časů.

Po pravdě řečeno, před kurzem jsem neměl tušení, co tato forma výuky obnáší. Objednal jsem si ji po návratu z dovolené a také proto, že mám již několik kurzů za sebou a marketingové slogany k této metodě zněly neodolatelně:-)

Za týden jsem absolvoval celkem 10 hodin, 2 hodiny denně. Rozdíl mezi klasickou výukou a touto byla v tom, že každý den jsem měl jiného lektora, který měl zkušenosti z jiné země a neustále na mě mluvil anglicky – rychle a s přízvukem. V tom vidím obrovskou výhodu oproti jiným metodám, které jsem měl možnost vyzkoušet. Změna lektorů je dobrá v tom, že si člověk nezvykne na jeden styl, ale je vystaven rozdílným metodám výuky a je tak neustále ve střehu. Za týden intenzivního kurzu Angličtiny jsme probrali snad vše, co jsem se kdy učil, ale skutečně probrali, tzn. vše jsme využívali i hned a v praxi, takže si člověk pěkně použití zažije.

Je fakt, že tato výuka je dost drahá, ale finance vynaložené na sebevzdělávání rozhodně nejsou vyhozenými, takže já hodnotím kladně. Pokud váháte, zda Callanovu metodu zkusit, pak do toho určitě jděte. Ono, v podstatě to není nějaká revoluční metoda, která Vás naučí jazyk pomocí nějaké hypnózy:-), ale tím, že je jazyk okamžitě aplikován, dělá student poměrně rychlé pokroky. Především si myslím, že tato metoda je dobrá pro úplné začátečníky, kteří ještě nemluví. Lektor na ně bude mluvit pouze Anglicky s názornými ukázkami v praxi, což právě vede k rychlejšímu zažití jazyka.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *